Alveolectomia

©

Autor:

Alveolectomia reprezinta conturarea osului alveolar. Aceasta poate fi efectuata pentru a netezi osul dupa extragerea dintilor sau orice alta procedura chirurgicala, pentru conturarea marginilor neregulate, a inlatura proeminentele osoase sau a creste spatiul dintre marginile mandibulara si maxilara inainte de fabricarea danturilor.

In cazul extractiilor dentare, procedura se efectueaza dupa extractia unui singur dinte, daca procesul alveolar in zona dintilor adiacenti este foarte diminuat.

Uneori este necesara extragerea unui numar mare de dinti sau chiar al tuturor dintilor naturali dupa o boala gingivala severa, trauma sau carii dentare. Dupa o astfel de procedura osul care ramine este de obicei neregulat, cu margini ascutite care fac imposibila purtarea unei danturi de catre pacient, datorita lezarii tesuturilor gingivale moi de catre osul ascutit de sub aceasta. Aceste leziuni si disconfortul pacientului este evitat daca extractia dentara este asociata cu o alveolectomie in care osul mandibular restant este netezit si modelat pentru a rezulta o fundatie stabila pentru viitoarea dantura.

O alveolectomie este o forma de chirurgie pre-prostetica efectuata dupa extragerea dintilor. Este o modalitate pro-activa de a preveni problemele tardive ale nepotrivirii danturii.

Data actualizare: 18-06-2013 | creare: 18-01-2013 | Vizite: 3440
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!